Aandachtspunt

Aandachtspunten - Overzicht

Verzuim kan een aanzienlijke impact hebben op zowel de gezondheid van werknemers als de werking van je organisatie. Het is daarom belangrijk om als werkgever aandacht te besteden aan verschillende belangrijke aspecten van ziekteverzuim. Door tijdig en effectief in te grijpen, kun je niet alleen het welzijn van je medewerkers bevorderen, maar ook de terugkeer naar werk zo soepel mogelijk laten verlopen. In de volgende punten worden enkele cruciale aandachtspunten besproken die helpen om verzuim te beheersen en je medewerkers te ondersteunen tijdens hun herstel.

 

Aandachtspunten bij ziekteverzuim

Eerder verzuim kan een aanwijzing zijn voor toekomstig langdurig verzuim. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij frequent kort verzuim of signalen van onderliggende problemen zoals arbeidsconflicten of functioneringsproblemen. Lees meer


Bevlogenheid werkt!

Een bevlogen medewerker heeft een hoog energieniveau, voelt zich fit, verzuimt weinig of niet en kan langer doorwerken. Hij of zij is toegewijd, enthousiast en voelt zich betrokken bij de organisatie. De medewerker doet zijn werk met plezier en weet een goede balans tussen werk en privé te bewaren. Het effect van bevlogen medewerkers is ook in uw organisatie positief. Bevlogenheid leidt tot duurzame inzetbaarheid en dit is cruciaal voor het langer doorwerken. lees meer


Blije mobiliteit

Blije mobiliteit is de sleutel tot duurzame inzetbaarheid. Het stimuleert vrijwillige bewegingen in de loopbaan, zoals taakverbreding of functieroulatie, waardoor medewerkers hun vaardigheden ontwikkelen, werkplezier behouden en uitval voorkomen. Lees meer


Rollenverdeling

Er zijn bij de uitvoering van verzuimbeleid diverse rollen die vervuld en belegd moeten worden. Het maakt niet veel uit wie welke rol op zich neemt, als het maar gebeurt. Omdat geen vo-school hetzelfde is en het personeelsbeleid op vo-scholen op verschillende wijzen is georganiseerd, kunnen de rollen bij verzuimbeleid ook bij verschillende functionarissen worden belegd. Lees meer